Manja slova Veća slova RSS

>

Ministarstvo i UNICEF: Stati na put vršnjačkom nasilju

Datum objave: 26.02.2021 15:11 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori će dodatno intenzivirati aktivnosti u prevenciji, borbi i podizanju svijesti o posljedicama vršnjačkog nasilja kojem se, zajedničkim snagama, mora stati na put, poručeno je na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva i UNICEF-a.

Sastanku su prisustvovali članovi ekspertskog tima Ministarstva, Martin Ćalasan i Danilo Alagić, načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije u Ministarstvu, Marina Matijević, kao i koordinatorka UNICEF-a, Maja Kovačević.

Na sastanku je bilo riječi o pravcima buduće saradnje, a jedan od najvažnijih biće borba protiv vršnjačkog nasilja, pri čemu će se još intenzivnije raditi na prevenciji, na osnovu već uspostavljenog sistema za ranu identifikaciju djece u riziku.

Poručeno je da će se nastaviti saradnja u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, koja se u navećoj mjeri odnosi na unapređenje kvaliteta i inkluzivnosti predškolskih servisa, a u cilju pružanja kvalitetne podrške cjelovitom razvoju djece od najranijeg uzrasta. Radiće se, takođe, i na daljem unapređenju inkluzivnog obrazovanja kroz uvođenje inovativnih i efikasnih pristupa nastavi, prilagođenih potrebama svakog djeteta.

Sagovornici su istakli da je zajednički interes razvoj sistema kvalitetnog i inkluzivnog obrazovanja zasnovanog na upotrebi digitalnih tehnologija, obuhvaćenost sve djece inovativnim modelima obrazovanja, ali i kontinuirani rad na usavršavanju nastavnika.

U namjeri da se ova tema razradi i utvrde buduće aktivnosti, biće organizovan Koordinacioni sastanak za digitalno obrazovanje, u kojem će učešće uzeti svi relevantni nacionalni i međunarodni partneri Ministarstva u ovoj oblasti.

PR služba Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta