Manja slova Veća slova RSS

>

Ministarstvo i Opština Herceg Novi donirali laptop računare i tablet uređaje hercegnovskim školama

Ministarstvo i Opština Herceg Novi donirali laptop računare i tablet uređaje hercegnovskim školama
Datum objave: 08.03.2021 11:27 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore i Opština Herceg Novi donirali su po 10 laptop računara i 10 tablet uređaja hercegnovskim školama OŠ „Dašo Pavičić“, OŠ „Milan Vuković“, OŠ „Ilija Kišić“, OŠ „Orjenski bataljon“ i SMŠ „Ivan Goran Kovačić“. Direktorima i predstavnicima ovih obrazovnih ustanova su danas u foajeu Dvorane Park donaciju uručili ministarka Vesna Bratić i predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Na ovaj način, Ministarstvo i Opština su se priključili humanitarnoj akciji koja se po prvi put realizuje u okviru Praznika mimoze – JUK „Herceg fest“ je organizovao do sada dva od tri planirana humanitarna koncerta, sa ciljem kupovine tablet i laptop uređaja za učenike novskih škola, sa posebnim akcentom na neophodnost njihovog korišćenja u okvirima praćenja online nastave.

Kako je istakla ministarka Bratić, u situaciji kada epidemija koronavirusa ne jenjava i pogađa svaki dio naših života, svjesniji smo, više nego ikada, koliko je važno da budemo jedni uz druge, da pomažemo jedni drugima i cijenimo vrijednost života i bezbjednog obrazovanja.

“Duboko svjesni egzistencijalne situacije u našem društvu i činjenice da je u takvim okolnostima izuzetno teško da baš svaki nastavnik i baš svako dijete ima mogućnost da koristi elektronsku opremu sa ciljem da organizuje ili prati nastavu na adekvatan način, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je riješilo da pruži svoj doprinos”, kazala je Bratić.

Ona je istakla da će Ministarstvo uložiti dodatni napor da pomogne djeci i nastavnicima i u drugim sredinama u kojima to bude najpotrebnije.

“Pružanje mogućnosti svakom djetetu da stiče kvalitetno znanje, a istovremeno sačuva svoje zdravlje, jeste jedan od naših prioriteta, a zasigurno će to biti i u periodu koji je pred nama”, poručila je Bratić.

Predsjednik Opštine Herceg Novi ,Stevan Katić, izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom ministarke Bratić, kao i zahvalnost što se Ministarstvo odazvalo ovoj humanitarnoj akciji.

Kako je kazao, nakon dužeg vremena, ovo je još jedan primjer dobre i kvalitetne saradnje lokalne samouprave i Ministarstva.

On je zahvalio i ostalim pojedincima i institucijama, Vladi Crne Gore i Upravi za sport i mlade koji su ovu akciju podržali, a koja se po prvi put realizuje u okviru Praznika mimoze.

Direktori i predstavnici škola kojima su uručene donacije istakli su da su uređaji „otišli u prave ruke“, te da će učenicima, kao i nastavnom kadru, biti od velike pomoći pri sprovođenju online nastave, ali i kasnije, kada djeca opet sjednu u školske klupe.