Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Акција размјене старих уџбеника "Књига за друга"

Датум објаве: 24.08.2004 08:58 | Аутор: Насловна страна

Испис Штампај страницу


У оквиру припрема за почетак нове школске године, Министарство просвјете и науке Црне Горе је разматрало проблематику обезбјеђења уџбеника за основне и средње школе. У циљу рационализације утрошка средстава која ученици и њихове породице издвајају за куповину нових уџбеника, Министарство је мишљења да се значајан дио ових средстава може уштедјети размјеном старих уџбеника и на тај начин заштитити породични буџет.

У том циљу, Министарство просвјете и науке, упутило је писмо препоруке директорима школа да на почетку школске године организују акцију размјене старих уџбеника. Акција би била организована под геслом "Књига за друга", и пожељно би било да се реализује 2. и 3. септембра 2004. године у свим основним и средњим школама у Црној Гори.
За вријеме трајања акције ученици ће имати могућност да размијене старе уџбенике, поклоне их сиромашној дјеци или их уступе друговима уз приступачну надокнаду. Такође, појединци могу своје уџбенике и другу школску литературу уступити школској библиотеци на коришћење. Министарсво је препоручило директорима школа да акцију организују у холовима школа или школским двориштима односно, на мјестима гдје има довољно простора за окупљање ученика и родитеља.

Министарство просвјете и науке се нада да ће ова акција постати традиционална и да ће наићи на значајну подршку ученика, родитеља и школских установа.