Manja slova Veća slova RSS

>

Akcija razmjene starih udžbenika "Knjiga za druga"

Datum objave: 24.08.2004 08:58 | Autor: Naslovna strana

Ispis Štampaj stranicu


U okviru priprema za početak nove školske godine, Ministarstvo prosvjete i nauke Crne Gore je razmatralo problematiku obezbjeđenja udžbenika za osnovne i srednje škole. U cilju racionalizacije utroška sredstava koja učenici i njihove porodice izdvajaju za kupovinu novih udžbenika, Ministarstvo je mišljenja da se značajan dio ovih sredstava može uštedjeti razmjenom starih udžbenika i na taj način zaštititi porodični budžet.

U tom cilju, Ministarstvo prosvjete i nauke, uputilo je pismo preporuke direktorima škola da na početku školske godine organizuju akciju razmjene starih udžbenika. Akcija bi bila organizovana pod geslom "Knjiga za druga", i poželjno bi bilo da se realizuje 2. i 3. septembra 2004. godine u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

Za vrijeme trajanja akcije učenici će imati mogućnost da razmijene stare udžbenike, poklone ih siromašnoj djeci ili ih ustupe drugovima uz pristupačnu nadoknadu. Takođe, pojedinci mogu svoje udžbenike i drugu školsku literaturu ustupiti školskoj biblioteci na korišćenje. Ministarsvo je preporučilo direktorima škola da akciju organizuju u holovima škola ili školskim dvorištima odnosno, na mjestima gdje ima dovoljno prostora za okupljanje učenika i roditelja.

Ministarstvo prosvjete i nauke se nada da će ova akcija postati tradicionalna i da će naići na značajnu podršku učenika, roditelja i školskih ustanova.