Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

31.12.2019.

Курпејовић о Еурyдице програму

Курпејовић о Еурyдице програму Каквим се показао Програм стручног оспособљавања високошколаца, али и шта је Еурyдице програм, говорила је Мубера Курпејовић из Министарства просвјете.

30.12.2019.

Озваничено повећање зарада: потписани колективни уговори у просвјети

Озваничено повећање зарада: потписани колективни уговори у просвјети

Повећање зарада на Универзитету Црне Горе, просвјети, те домовима ученика и студената од 9% од 2020. године и 3% од 2021. године на већ увећану зараду, озваничено је данас у Министарству просвјете потписивањем колективних уговора. Министар просвјете др Дамир Шеховић потписао је уговор и то: за УЦГ са ректором Данилом Николићем и предсједником синдиката УЦГ мр Вукашином Зоговићем; за Синдикат просвјете са предсједником Синдиката Звонком Павићевићем; за запослене у ђачким и студентским домовима са предсједником Самосталног синдиката Марком Калуђеровићем.

27.12.2019.

Исплата стипендија средњошколцима и студентима ромске и египћанске заједнице за период од септембра до децембра за школску 2019/2020. годину

Министарство просвјете је обезбиједило средства за исплату стипендија за средњошколце и студенте ромске и египћанске заједнице за период од септембра до децембра за школску 2019/2020. годину, у износу од 36.840,00 €.

26.12.2019.

Још један вртић: почиње градња вртића у Херцег Новом

Још један вртић: почиње градња вртића у Херцег Новом

Уговор са извођачем радова за фактички нови вртић „Наша радост“ у Херцег Новом потписала је данас министарка економије Драгица Секулић, у присуству министра просвјете Дамира Шеховића. За извођача је изабран конзорцијум ЈВ Роаминг Монтенегро доо Никшић, Мезон доо Даниловград и Си-инг доо Подгорица. Наредних недјеља очекује се почетак тоталне реконструкције Вртића, са роком завршетка годину дана. Вриједност инвестиције је 2,4 милиона, а биће капацитета за око 150 дјеце.

26.12.2019.

Почела исплата стипендија и студентских кредита за новембар и децембар 2019/2020. године

Министарство просвјете је обезбиједило средства за исплату стипендија и студентских кредита за новембар и децембар школске 2019/2020. године у износу 302.908,00 еура.

25.12.2019.

Уручене награђе најбољим полазници школе умјетничке критике “Гледај, мисли, пиши”

Уручене награђе најбољим полазници школе умјетничке критике “Гледај, мисли, пиши”

Додјела награда и похвала полазницима школе умјетничке критике “Гледај, мисли, пиши”, коју по други пут организује Народни музеј Црне Горе уз подршку Министарства просвјете, уприличена је јуче у Црногорској галерији умјетности “Миодраг Дадо Ђурић” на Цетињу.

24.12.2019.

Додијењене награде за 526 ђака и наставника: Ви преносите бакљу знања

Додијењене награде за 526 ђака и наставника: Ви преносите бакљу знања

„Ваша ширина духа и блистав ум, које вам је знање донијело, биће искра која ће распламсавати ватре наредних генерација. Од ваше искре разгорјеће се бакља знања, и остаћете упамћени код оних који ће је сјутра преузети. Тако ће још једном ваша прегнућа превазићи један животни вијек. И тако ћете ви, иако сте сувише скромни да то видите, оставити нови траг у времену и постати нова свијетла тачка наше историје“, поручио је данас министар просвјете др Дамир Шеховић на додјели 526 награда најбољим ђацима и наставницима из Фонда за квалитет и таленте. Награде је, поред министра Шеховића, додијелио и проф. др Љубиша Санковић, потпредсједник ЦАНУ, који је био на челу комисије за додјелу награда, али и Ђорђе Борозан, предсједник Националног савјета за образовање.

23.12.2019.

Шеховић и Секулић: Почиње градња вртића у Херцег Новом

Шеховић и Секулић: Почиње градња вртића у Херцег Новом

Након што је изабран извођач радова, наредних недјеља очекује се почетак изградње новог на мјесту постојећег објекта ЈПУ "Наша радост" у Херцег Новом, капацитета за око 150 дјеце. Процијењена вриједност новог вртића, са опремањем је око 2,4 милиона еура, од чега ће радови коштати око 2,2 милиона, док је за опремање објекта са дворишним мобилијаром предвиђено око 200.000 еура. Радове ће изводити Конзорцијум ЈВ Роаминг Монтенегро доо Никшић, Мезон доо Даниловград и Си-инг доо Подгорица, а рок завршетка је годину дана, саопштили су министар просвјете др Дамир Шеховић и министарка економије Драгица Секулић.

23.12.2019.

Најава: Додјела награда из Фонда за квалитет и таленте

Најава: Додјела награда из Фонда за квалитет и таленте

Додјела награда из Фонда квалитет и таленте биће одржана сјутра, 24. децембра са почетком у 12 сати у спортској школској сали Средње мјешовите школе „Голубовци“.

23.12.2019.

Шеховић ученицима Школе „Васо Алигрудић“: Подижете углед средњег стручног образовања

Шеховић ученицима Школе „Васо Алигрудић“: Подижете углед средњег стручног образовања

„Својим успјехом подижете углед своје школе и средњег стручног образовања које Министарство просвјете препознаје као један од приоритета“, поручио је министар просвјете др Дамир Шеховић ученицима Електротехничке школе „Васо Алигрудић“ који су уз помоћ својих професора постигли запажене резултате на међународном такмичењу у Скопљу под називом „40. МАКИНОВА и 17. ЕКОНОВА“, гдје су представили wеб- апликацију, дрон и робота са којим су заузели друго мјесто.