Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

28.01.2021.

Поништени конкурси за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте које је објавило бивше Министарство науке

Поништени конкурси за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте које је објавило бивше Министарство науке Министарство просвјете, науке, културе и спорта обавјештава све апликанте и заинтересовану јавност да се поништава Конкурс за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте од 27.02.2020. године као и Конкурс за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте са измјенама и допунама од 09.04.2020.године, објављени на сајту Министарства науке и на порталу Научна мрежа.

28.01.2021.

Петнаест година рада Управљачке платформе за истраживање и иновације на Западном Балкану

Петнаест година рада Управљачке платформе за истраживање и иновације на Западном Балкану

Црна Гора је 27. јануара 2021. године, учествовала на редовном састанку Управљачке платформе за Западни Балкан о истраживању и иновацијама, у организацији Европске комисије. Представнице Црне Горе упознале су колеге из Европске комисије са новом организацијом у Влади Црне Горе кад је ријеч о науци и иновацијама. На данашњем састанку кључне теме биле су Агенда Западног Балкана за иновације, истраживање, образовање, културу, омладину и спорт; мобилност истраживача; као и придруживање овог региона у нови ЕУ Оквирни програм за истраживање и иновације „Хоризонт Европа“...

27.01.2021.

Телеграм саучешћа министарке Братић поводом смрти сликара Новице Ковача

Телеграм саучешћа министарке Братић поводом смрти сликара Новице Ковача

Поводом смрти академског сликара и ликовног педагога Новице Ковача, министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић упутила је данас телеграм саучешћа.

26.01.2021.

Забрињавајуће вршњачко насиље у Бару

Забрињавајуће вршњачко насиље у Бару

Министарство просвјете, науке, културе и спорта изражава забринутост поводом најновијег случаја вршњачког насиља у Бару, који се догодио ван школског окружења.

25.01.2021.

Америчке стипендије: Глобал УГРАД – Позив за пријаве

Америчке стипендије: Глобал УГРАД – Позив за пријаве

Конкурс за Глобал Ундерградуате Еxцханге Програм (Глобал УГРАД) стипендију, једносеместрални програм размјене у Сједињеним Америчким Државама, отворен је до 28. фебруара 2021. године за студенте основних студија из Црне Горе. Овај Програм размјене који се реализује на додипломском нивоу у потпуности финансира Влада САД, а спроводи организација Wорлд Леарнинг.

25.01.2021.

Обука: Иновативни пројекти – од идеје до комерцијализације

Обука: Иновативни пројекти – од идеје до комерцијализације

Министарство просвјете, науке, културе и спорта и консултантска фирма Интернатионал Цонсултинг Еxпертисе (ИЦЕ) која спроводи ИПА пројекат “Техничка подршка грант корисницима у имплементацији пројеката”, организовали су данас обуку на тему управљања иновацијама...

22.01.2021.

Распоред емитовања часова за прву седмицу другог полугодишта

Распоред емитовања часова за прву седмицу другог полугодишта

19.01.2021.

Годишњи конкурси за суфинансирање пројеката и програма из области културе отворени до 25. јануара

Министарство просвјете, науке, културе и спорта подсјећа заинтересовану јавност да су до 25. јануара отворени редовни годишњи конкурси за суфинансирање пројеката и програма из области културе, које је доскорашње Министарство културе расписало 3. децембра. Ријеч је о: Конкурсу за суфинансирање пројеката и програма од значаја за остваривање јавног интереса у области културно-умјетничког стваралаштва у 2021. години; Конкурсу за реализацију програма „Развој културе на сјеверу у 2021. години“ и Конкурсу за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2021.

18.01.2021.

Канцеларија за УНЕСЦО: Позив за учешће на Регионалном курсу о интерпретативном планирању у подручјима свјетске баштине у Европи - WХ-Интерп

Курс WХ-Интерп претпоставља да је тумачење насљеђа, замишљено као структурирани приступ неформалном учењу, специјализован за преношење значајних идеја о мјесту и људима, као и да може значајно допринијети Агенди одрживог развоја до 2030. године. Увођење перспективе одрживог развоја у праксу интерпретације у свим областима (нпр. планирање, садржај и примјена) омогуц́иц́е боље резултате и за насљеђе и за друштво. Пилот курс је осмишљен уз техничку подршку Интерпрет Еуропе и других стручњака на пољу свјетске баштине, како би се истражила и тестирала методологија о овој све релевантнијој теми, промовишуц́и на тај начин усвајање интерпретативних приступа у подручјима Свјетске баштине, што заузврат може служити као модел за друга мјеста баштине и мјеста која је УНЕСЦО препознао.

18.01.2021.

Братић уручила награде „Октоих”

Братић уручила награде „Октоих”

Министарка просвјете, науке, културе и спорта др Весна Братић уручила је данас у Вили „Горица“ најпрестижније признање у области образовања, Државну награду „Октоих“ за 2020. годину Сњежани Бошковић, професорици историје у ЈУ ОШ „Олга Головић“ (Никшић) и Ермини Влаховљак, професорици француског језика у ЈУ ОШ „Салко Аљковић“ (Пљевља).