Manja slova Veća slova RSSVijesti

28.01.2021.

Poništeni konkursi za dodjelu grantova za naučnoistraživačke projekte koje je objavilo bivše Ministarstvo nauke

Poništeni konkursi za dodjelu grantova za naučnoistraživačke projekte koje je objavilo bivše Ministarstvo nauke Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta obavještava sve aplikante i zainteresovanu javnost da se poništava Konkurs za dodjelu grantova za naučnoistraživačke projekte od 27.02.2020. godine kao i Konkurs za dodjelu grantova za naučnoistraživačke projekte sa izmjenama i dopunama od 09.04.2020.godine, objavljeni na sajtu Ministarstva nauke i na portalu Naučna mreža.

28.01.2021.

Petnaest godina rada Upravljačke platforme za istraživanje i inovacije na Zapadnom Balkanu

Petnaest godina rada Upravljačke platforme za istraživanje i inovacije na Zapadnom Balkanu

Crna Gora je 27. januara 2021. godine, učestvovala na redovnom sastanku Upravljačke platforme za Zapadni Balkan o istraživanju i inovacijama, u organizaciji Evropske komisije. Predstavnice Crne Gore upoznale su kolege iz Evropske komisije sa novom organizacijom u Vladi Crne Gore kad je riječ o nauci i inovacijama. Na današnjem sastanku ključne teme bile su Agenda Zapadnog Balkana za inovacije, istraživanje, obrazovanje, kulturu, omladinu i sport; mobilnost istraživača; kao i pridruživanje ovog regiona u novi EU Okvirni program za istraživanje i inovacije „Horizont Evropa“...

27.01.2021.

Telegram saučešća ministarke Bratić povodom smrti slikara Novice Kovača

Telegram saučešća ministarke Bratić povodom smrti slikara Novice Kovača

Povodom smrti akademskog slikara i likovnog pedagoga Novice Kovača, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić uputila je danas telegram saučešća.

26.01.2021.

Zabrinjavajuće vršnjačko nasilje u Baru

Zabrinjavajuće vršnjačko nasilje u Baru

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta izražava zabrinutost povodom najnovijeg slučaja vršnjačkog nasilja u Baru, koji se dogodio van školskog okruženja.

25.01.2021.

Američke stipendije: Global UGRAD – Poziv za prijave

Američke stipendije: Global UGRAD – Poziv za prijave

Konkurs za Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD) stipendiju, jednosemestralni program razmjene u Sjedinjenim Američkim Državama, otvoren je do 28. februara 2021. godine za studente osnovnih studija iz Crne Gore. Ovaj Program razmjene koji se realizuje na dodiplomskom nivou u potpunosti finansira Vlada SAD, a sprovodi organizacija World Learning.

25.01.2021.

Obuka: Inovativni projekti – od ideje do komercijalizacije

Obuka: Inovativni projekti – od ideje do komercijalizacije

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i konsultantska firma International Consulting Expertise (ICE) koja sprovodi IPA projekat “Tehnička podrška grant korisnicima u implementaciji projekata”, organizovali su danas obuku na temu upravljanja inovacijama...

22.01.2021.

Raspored emitovanja časova za prvu sedmicu drugog polugodišta

Raspored emitovanja časova za prvu sedmicu drugog polugodišta

19.01.2021.

Godišnji konkursi za sufinansiranje projekata i programa iz oblasti kulture otvoreni do 25. januara

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta podsjeća zainteresovanu javnost da su do 25. januara otvoreni redovni godišnji konkursi za sufinansiranje projekata i programa iz oblasti kulture, koje je doskorašnje Ministarstvo kulture raspisalo 3. decembra. Riječ je o: Konkursu za sufinansiranje projekata i programa od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2021. godini; Konkursu za realizaciju programa „Razvoj kulture na sjeveru u 2021. godini“ i Konkursu za sufinansiranje programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajedničko crnogorsko učešće na međunarodnim manifestacijama i festivalima u 2021.

18.01.2021.

Kancelarija za UNESCO: Poziv za učešće na Regionalnom kursu o interpretativnom planiranju u područjima svjetske baštine u Evropi - WH-Interp

Kurs WH-Interp pretpostavlja da je tumačenje nasljeđa, zamišljeno kao strukturirani pristup neformalnom učenju, specijalizovan za prenošenje značajnih ideja o mjestu i ljudima, kao i da može značajno doprinijeti Agendi održivog razvoja do 2030. godine. Uvođenje perspektive održivog razvoja u praksu interpretacije u svim oblastima (npr. planiranje, sadržaj i primjena) omogućiće bolje rezultate i za nasljeđe i za društvo. Pilot kurs je osmišljen uz tehničku podršku Interpret Europe i drugih stručnjaka na polju svjetske baštine, kako bi se istražila i testirala metodologija o ovoj sve relevantnijoj temi, promovišući na taj način usvajanje interpretativnih pristupa u područjima Svjetske baštine, što zauzvrat može služiti kao model za druga mjesta baštine i mjesta koja je UNESCO prepoznao.

18.01.2021.

Bratić uručila nagrade „Oktoih”

Bratić uručila nagrade „Oktoih”

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta dr Vesna Bratić uručila je danas u Vili „Gorica“ najprestižnije priznanje u oblasti obrazovanja, Državnu nagradu „Oktoih“ za 2020. godinu Snježani Bošković, profesorici istorije u JU OŠ „Olga Golović“ (Nikšić) i Ermini Vlahovljak, profesorici francuskog jezika u JU OŠ „Salko Aljković“ (Pljevlja).